MASKROSBARN AV MIN TID

fredag 2 januari 2009

Nytt år - ny resa...

Jag har alltid blandade känslor när nyår nalkas. Det är en tid då jag summerar året som varit - ser tillbaks på året som gått.

Det är tankar som gör mig nostalgisk, glad men också lite vemodig…

Många gör nyår till en slags nystart. Oändliga löften lämnas i ett ivrigt försök till att förändra livet från en dag till en annan. Löften som ofta glöms bort snabbt...
*****
Nyårslöften har aldrig varit min grej. Jag svarade dock, när jag fick frågan om jag hade något löfte, att jag ska ha mer roligt och verkligen uppskatta och ta vara på varje dag som kommer.

Det är inte det att jag inte haft kul detta år, men jag är helt övertygad om att man alltid kan ha roligare. Det var heller inget löfte, utan det är mer som ett motto som jag alltid försöker bära med mig.

Har jag uppskattat och tagit tillvara på varje dag som varit då? Nja, det har jag nog inte och det är jag i och för sig glad över att kunna säga, för annars har jag nog blivit blind.

Alltför mycket tid har gått åt till stress och det har vissa dagar inte funnits utrymme för reflektion. Jag vet att det många gånger är ofrånkomligt. Bara man själv är uppmärksam på det, ser att det är så, har man kommit en god bit på väg att lära sig ta tillvara på dagen mer.

Jag kommer nog aldrig vara den som säger att jag är nöjd med allt i mitt liv, för det skulle för mig innebära att jag slutar leva. Jag vill växa, blomma, få nya knoppar och växa igen…

Det finns underbara, glada, mysiga, lärorika delar som jag varit en del av under året som gått. Visst har vissa bitar en del gånger varit jobbiga när man stått mitt uppe i dem. Kanske har man önskat att det aldrig skulle ha hänt eller svurit över svåra beslut man måste ha fattat... Jag brukar dock alltid försöka se det positiva i saker och ting även om det är jobbigt för stunden. Allt man går igenom drar man lärdom av. Även om det är på gott och ont, så blir man klokare. Sedan handlar det givetvis om vad om vad man gör av det.

”Det finns inget ont som inte har något gott med sig”

Man kan välja att bli bitter av saker man går igenom i livet, men jag försöker alltid vända det negativa till positivt - det ger mig styrka och klarsynthet.

”Motgången är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet, för den ger dig styrka och klokskap”

Året som gått för mig har varit fyllt med underbara, roliga och lärorika saker. Det finns inte något som jag skulle ha velat vara utan.

Jag ser på detta nya år, med förväntansfulla ögon. Jag vill inte ta något för givet utan försöker värdera det jag har kring mig, högt. Jag har underbara barn, en underbar man, goda vänner och ett nytt roligt arbete där jag träffar många intressanta människor (jag vågade ta klivet ut:-). Min resa 2008 har varit helt otrolig!

År 2009 ser jag som en början på en ny spännande resa, med många underbara minnen från föregående år, med i bagaget!





YYYYYYYYY
YYYYYYYYY
Gott nytt år-hoppas det nya året blir bättre än det gamla och att det gamla var riktigt bra!
YYYYYYYYY
YYYYYYYYY

Vivian...

Vivian...