MASKROSBARN AV MIN TID

onsdag 29 september 2010

Kampen om "kamphundar" är återigen igång...

Sitter just nu och tittar på Kvällsöppet med Ekdal. Debatten om huruvida "kamphund"sraserna ska förbjudas i Sverige går på högvarv.
***
Jag vidhåller det jag tidigare skrivit. Det är ett ägar- och ett socialt problem. Inte ett hundproblem.

http://marlenekopparklint.blogspot.com/search/label/Kamphundar

Det hjälper inte med ett förbud eftersom det är ett samhällsproblem där ett fåtal personer ställer till problem som andra otaliga underbara hundar och hundägare får lida för!

Måste denna gång tyvärr dissa Birro´s inlägg (lite grann) i just denna debatt medan jag hissar hundcoachen Fredrik Steen som satt med i panelen...
***
Kan rekommendera debatten som pågår på Markus Birros blogg på tv 4 (givetvis kunde jag inte låta bli att lägga in en kommentar:-)...

Avslutar givetvis med en bild på vår älskade staff Pim-pim som ligger mitt i "högen" bland våra andra älsklingar! Hon är absolut snällast av dem alla och ger skäl för smeknamnet Nanny-dog...

Stort tack! Jag är en del i förnyelsen...

Nu är alla personrösterna färdigräknade i samtliga val i Värmland. Jag känner mig oerhört stolt över mina placeringar!

Det är mer än jag vågade hoppas på med tanke på att det är första gången jag står på någon lista överhuvudtaget och jag bara varit politiskt aktiv i knappt 4 år...

riksdagslistan hamnade jag på samma plats som jag från början hade - nr 13. Det känns också oerhört kul eftersom det är hård konkurrens där.

Här hade jag verkligen velat göra mer med en personvalskampanj men det får bli nästa gång...

kommunfullmäktigelistan i Karlstad hamnade jag på en 7:e plats både på västra och östra, vilket innebär att jag gick upp tre placeringar från 10:e plats!

Landstingsfullmäktigelistan - centrala valkretsen hamnade jag också på 7:e plats från platsen 15. Det förvånade mest samtidigt som jag blir så glad över det!

Det kommer givetvis inte förändra något med placeringarna eftersom jag inte inte kom upp i 5 % på varken kommun- eller landstingslistan MEN det visar ändå att allt arbete och engagemang man lagt ned både före valet och under valrörelsen har gett resultat.

Det var värt alla de otaliga timmarna...

Sammanfattningsvis känner jag mig ödmjuk inför det faktum att så många väljare på samtliga listor satt ett kryss framför mitt namn.

Jag ska verkligen förvalta förtroendet och göra mitt bästa!

Jag ska ständigt utveckla min förtroendemannaroll genom att bl.a. vara ute så mycket som möjligt i verkligheten. Sträva efter att ta med mig budskapen utifrån och in. Lyssna - föra vidare. Skapa delaktighet. Utveckla det som fungerar bra till det bättre.

Fortfarande oklart hur det blir (om det blir) omval i Värmland

Det är fortfarande oklart om hur hur det kommer bli i Värmland med tanke på hanteringen av valsedlar i Arvika.

Det har som sagts tidigare kommit in anmälningar från både privatpersoner och partier kring hanteringen av valsedlarna. Detta ska prövas av Valprövningsnämnden som består av 1 ordförande (jurist) och 6 ledamöter.

Beslutet de kommer fram till går inte att överklagas och beskedet kan tidigast väntas i början av november. Det de ska slå fast är om något fel har begåtts gentemot vallagen och om detta i ett nästa steg har påverkat valutgången.

Därefter finns det olika alternativ och omval är bara ett av dem om det skulle visa sig att ett fel begåtts. Det kommer då endera begränsas till ett speciellt valdistrik eller en valkrets men det skulle rent teoretiskt kunna innebära att hela riksdagsvalet skulle behöva göras om i Värmland.

Detta går dock inte i nuläget att spekulera om.

I övrigt kommer det slutgiltiga valresultat från Valmyndigheten att presenteras i dag.

Det har gått mycket bra för nya moderaterna i Värmland. I riksdagsvalet ökade Värmland med nästan 1 % mer än riksgenomsnittet och i Landstinget har Värmland den tredje största ökningen i landet. Av 16 kommuner har vi förbättrat valresultatet i 13 av dem.

lördag 25 september 2010

Familjen är viktigast!

Även om det varit helt otroligt roligt under valrörelsen är det ganska skönt när det är över. Man känner sig lite som en urvriden disktrasa:-) Nu kan livet börja återgå till det normala igen och man kan börja ta igen sådant som fått stå tillbaks de senaste veckorna. Exempelvis träning, myskvällar, slappa, läsa, umgås med vänner etc.

Häromkvällen när jag och älsklingen satt och myste framför tv:n med barnen tänkte jag på hur värdefullt det är att ha en familj som älskar en och stöttar en i vått och torrt. Det finns inget som är viktigare än det!

Det värmer otroligt mycket och ger en styrka att varje morgon få höra av sin make innan man går till jobbet att man är älskad och är fin...

...du är underbar du med Fredrik!

Det värmer otroligt mycket att få höra av ens barn att man är världens bästa mamma och samtidigt får en sådan där underbar kram...


...ni är mina idoler!

Detta är bekräftelse om något och det är det som gör att man känner sig lycklig och värdefull.

Det är viktigt att man inte glömmer bort vad man har och prioriterar det i första hand. Även om man periodvis har det hektiskt i sitt arbete så vet jag att jag har en familj som supportar mig, finns där för mig, stöttar mig när det är tungt och de vet att jag gör detsamma för dem.

Det är sann kärlek och trygghet...



torsdag 23 september 2010

Valet i Arvika är redan överklagat...

Som jag tidigare skrivit har Arvikas valnämnd underkänt ett okänt antal röster felaktigt bl.a. felaktigheter som kommit fram. Dessa kan ha påverkat valutgången.
Gith Nilsson som är valansvarig på Länstyrelsen menar att de skulle godkänts. Omprövning har redan begärts och kommer nu prövas av valprövningsnämnden.

Samtliga röster som Arvika underkänt är nu arkiverade hos Länsstyrelsen och Länsstyrelsen och Länsstyrelsen har ingen rätt att granska dem. Man vet inte hur valsedlar från Arvika som är underkända och därmed inte räknade, ej heller hur många som fått en eller flera av sina röster ogiltigförklarade.

http://www.nwt.se/tema/val2010/article774221.ece

Omval i Värmland?

Om någon röstberättigad överklagar i Värmland kan det bli omval. Länstyrelsen har upptäckt allvarliga fel i rösthanteringen.

Enligt NWT var det ca 50 röster (vilket i sig är ovanligt många) som underkänts och dessa borde varit med i omslaget när Arvika kom till Länsstyrelsen men Arvika kommun kom med lösa valsedlar. Sättet de underkänts på ifrågasätts också. Vissa av dem borde inte varit underkända. Exempelvis att röstkuvertet inte varit igenklistrat vilket inte är skäl att underkänna enligt Gith Nilsson, valansvarig i Värmland. Det skulle gått ned i valurnan.

Ett annat misstag är att Arvika kommun har lagt de separerade valkuverten i en stor hög vilket gör att länsstyrelsen inte vet vilket kuvert som tillhör varje röstande. Det gör att om någon överklagar resultatet går det inte att spåra var eventuella fel begåtts.

Enligt Valmyndigheten kan den felaktiga hanteringen leda till omval...

– Eftersom kommunen inte hade haft dem i urnan så kan vi inte ta med dem i valresultatet. Vi är tvungna att underkänna dem för det är enbart röstsedlar som varit i urnan som kan räknas, säger Gith Nilsson till TT.

Valnämndens ordförande i Arvika, Håkan Jivesand (s), säger att de röster som underkänts har underkänts korrekt. Han uttalar sig vidare att det är beklagligt att det upptäckts att de gjort fel.

Enligt det preliminära slutresultatet skilde endast sju röster för att Folkpartiet skulle ta ett mandat från Socialdemokraterna i Värmland.

Under dagen kommer Länstyrelsen bl.a. gå igenom hela listan på varför de 50-tal rösterna underkänts. Konsekvenserna kan bli stora eftersom ett mandat till alliansen hängde på ynka sju röster.

http://www.nwt.se/arvika/article774067.ece
http://www.vf.se/nyheter/allman/valkaos-i-arvika-kan-ge-omval-i-varmland
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7833962.ab
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2147394/rostkaos-i-varmland-risk-for-omval

tisdag 21 september 2010

Reflektioner efter personvalskampanjen...

Först och främst vill jag tacka för det förtroende jag fått och fortfarande får i min kandidatur. Det är oerhört smickarande att se hur många som faktiskt kryssat mig hittills och det är fler än förväntat. Eftersom jag är ny på listan och inte varit aktiv inom partiet i mer än 4 år känner jag mig mycket hedrad över det stöd jag får.
***
Givetvis önskar jag att jag hade kunnat arbeta mer med min personvalskampanj men eftersom mitt arbete varit mer än hektiskt under denna period har tiden inte riktigt räckt till. Sedan är det ju också så att det faktiskt kostar en del ur egen plånbok att personvalskampanja:-) Det är sådant man själv får bekosta om man inte har en topplacering. Därmed är det givetvis begränsat vad man kan göra...
***
Jag tycker det är roligt att se på de som faktiskt inte fått resurser från partiet att vi ändå placerar oss såpass bra som vi gör. Det visar att det hårda arbete och engagemang vi på olika håll och gemensamt lagt ned har gett resultat. Vi har fått flera väljares förtroende!
***
Jag har alltid uppmuntrat alla de som jag träffat och som står på någon av listorna att personvalskampanja. Det drar röster till partiet och lönar sig mer än vad man kan tro. Tillsammans har alla de som personvalskampanjat bidragit till att få in flera röster till partiet-det tillsammans med allt annat ideellt arbete som alla valarbetare lagt ned har lett till att vi har den valseger som vi idag har!
***
Jag kommer återkomma i ett speciellt inlägg med guldkorn som jag har efter valrörelsen...
***
Speciellt stort tack till:
Danne (för att du åkt runt med mitt ansikte på dina bilar:-), Per-Åke (samma som förra:-), Lollo (samma som förra:-), Disa (Ja, vad ska man säga, du e bäst-vi lärde Carl en hel del, sedan såg vi till att göra Karlstad osäkert och säkert genom vår krogkampanj:-), Louise (det var ju det där med ansikte på bilen:-), Wesse (ankan fick sällskap:-), Claes (vi hann aldrig dit men tack ändå:-), Lotta (trodde barnarbete var förbjudet:-), Carl (Ja, Carl-en oförglömlig kväll där det limmades lite här och där:-), Magnus (önskar jag kunde hjälpt dig mer med din personvalskampanj-du har varit en klippa!), Marie, Peter, Annetthé, Fredrik, Daniel, Heléne, Torleif och mina älsklingar Fredrik, Felicia & Hampus för att ni på olika sätt supportat mig i min personvalskampanj. Det har betytt otroligt mycket för mig och utan er hade det inte varit möjligt!
***
Bamsekramar till er och alla andra valarbetare som kämpat i Värmland denna valrörelse i synnerhet MUF som är helt underbara!

måndag 20 september 2010

Reflektioner efter valnatten...

Det går inte att beskriva hur spännande det var att sitta på valvakan och följa resultatet. Det var min första valvaka och det kan jag säga att det är inte mycket som kan mäta sig med den härliga stämning och gemenskap som fanns bland de 300 som samlats på Nöjesfabriken i Karlstad. Än är det givetvis inte helt klart men det som är helt klart är att vi tog hem det!

Även om det var lite osäkert in i det sista när de rödgröna började nå kulmen av sin pajkastning kändes det ändå som att vi skulle ta hem det.

De röd-gröna försökte slutspurta med sin kritik mot sjukförsäkringsreformen...

När det gäller den biten är de enskilda fallen som de röd-gröna tagit upp rörande och starka och det är viktigt att vi tar till oss det och lyssnar på det samtidigt som det är svårt att i varje enskilt fall veta de exakt omständighetera. Självklart ska man få vara sjuk och har man inte arbetsförmåga ska man få ersättning från sjukförsäkringen. Har man arbetsförmåga mer eller mindre ska man få hjälp och stöd att komma tillbaka.

Den stora utmaningen nu framåt är att vårda den genomförda reformen och det handlar om att säkerställa att den i alla delar tillämpas rätt. Man ska vara sjukskriven om man är sjuk och saknar arbetsförmåga och vi ska ge stöd åt människor att komma tillbaka in i arbetslivet. Vi kan dock inte acceptera en återgång till det Sverige som socialdemokraterna styrde och där 140 personer förtidspensionerades varje dag.

Trots att vi gjort tidernas bästa val och att en borgerlig regering blir omvald finns det mörka moln på himlen. Att ett främlingfientligt parti kommer in i riksdagen är obehagligt och det kräver gemensamma ansträngningar från etablerade partier. Det måste skapas gemensamma strategier så att man inte ger dem en martyroll och får ännu mer stöd. Det är också viktigt att det förs på en sansad nivå.

måndag 13 september 2010

I dag är det klamydiamåndagen!

Jag tycker det är ett bra initiativ som följts av flera län i Sverige eftersom det är den vanligaste könssjukdomen som är anmälningspliktig i Sverige. Antalet anmälda klamydiafall minskade med tio procent under 2009 då 37 782 fall anmäldes mot 42 001 året innan. Även om siffrorna pekar åt rätt håll vill man satsa ännu mer resurser på att öka medvetenheten om klamydia. Varje år drabbas tiotusentals svenskar av klamydia och för varje år ökar antalet smittade. Klamydia är egentligen en relativt snäll könssjukdom då man utan större problem kan behandla den när man väl vet om att man är smittad. Klamydiainfektion som behandlas i tid får inga följdeffekter. Obehandlad klamydia kan dock ge följdsjukdomar och allvarliga besvär.

Det är viktigt att upplysa om denna könssjukdom och sprida vidare att man ska testa sig om man misstänker att man blivit smittat...

...även om man inte har några symptom. Man kan ha klamydia utan att man märker det.

Mer än hälften av alla klamydiasmittade har inga besvär. Därför är det viktigt att du testar dig - för säkerhets skull - om du har haft en tillfällig oskyddad sexuell kontakt, även om du inte har några symtom.

Fakta
Klamydia orsakas av bakterier som kan finnas i urinröret och slidan, och ibland även i ändtarmen. Klamydia kan orsaka ögoninfektion och har även hittats i svalget. Bakterien kan smitta vid nära slemhinnekontakt, om du har sex utan kondom, vid vaginala samlag, analsex och oralsex. Man tror inte att klamydia kan smitta från mun till mun genom kyssar.

Du som är 15 år eller äldre kan i flera län i landet kostnadsfritt beställa hem ett klamydiatest via internet. Tyvärr finns inte denna möjlighet i alla län vilket jag kan tycka borde vara en självklarhet! Gå gärna in på denna hemsida http://www.klamydiamandagen.se/#/film och läs mer. Du kan även få en liten filmpåminnelse...

Det viktigaste av allt är dock att man alltid skyddar sig när man har sex! Jag kommer personligen att finnas en stund på Karlstads universitet mellan kl.11-13.00 för att tillsammans med Moderata studenter dela ut kondomer och upplysa om att det är klamydiamåndagen...

söndag 12 september 2010

Valrörelse är hur kul som helst!

Igår var jag, ModeratAlgot och Felicia i Kil och kampanjade på torget med Kilsmoderaterna. Vi träffade många trevliga Kilsbor och jag fastnade i ett samtal med två herrar som gladeligen berättade gamla minnen om hur politiken sett ut. Det var en halvtimme fylld av kunskap och skratt kan jag säga.

Efter vi varit i Kil åkte vi direkt till Karlstad och stod utanför valstugan och fortsatte kampanja där. Jag måste säga att man träffar mycket trevliga och positiva väljare och det är så roligt att höra när man försöker ge dem material, att de säger till en att de redan röstat och att de givetvis gjort det på det enda rätta partiet!

Det är otroligt kul och det som nog är mest roligt är den sköna stämning som just nu finns bland oss moderater, vart man än kommer. Även om man är helt slut så önskar man på ett sätt att det inte ska ta slut snart. Det är detta politik handlar till stor del om. Att vara ute bland väljare och lyssna, ta med sig budskap, lära sig och ta tillvara på det man får till sig!

Vi avslutade dagen med att få i oss något i magen. Jag kan säga att det inte varit det mest nyttiga och det har blivit mycket av den varan under den här perioden:-) Får ta igen det på gymet efter allt lugnat ned sig!

Idag blir det extra kul när Alliansbussen landar här i Karlstad kl. 15.00 med försvarsministern i spetsen!

torsdag 9 september 2010

Viktigt och roligt att kampanja på Universiteten!

Idag har varit en sådan där underbar dag. Jag var uppe på Universitetet i Karlstad och kampanjade tillsammans med Moderata Studenter. Det var riktigt skön stämning bland oss som som var där. Universitetet är en oerhört viktig plattform att möta väljare på.

Jag ska absolut dit fler dagar och hjälpa till med att kampanja!

onsdag 8 september 2010

Extratimmar på dygnet köpes! Skänker samtidigt en tanke till alla valarbetare


Jag har på sistone konstaterat att jag skulle behöver mer timmar på dygnet om jag ska få tiden att räcka till:-)

Om jag ska hinna med allt med jobb, familj, träning, personvalskampanjande, hundar, hem etc. har jag räknat ut att jag behöver ungefär 32 timmar på dygnet istället för de vanliga 24 futtiga timmarna. Jag misstänker att jag nog inte är ensam om att vilja ha dessa extratimmar just nu...
  • Jobb i snitt 12 tim/dag - Har ej gått att justera hittills de senaste 4 veckorna:-)
  • Familj 5 tim - Försöker verkligen prioritera denna punkt...
  • Sömn 7 tim - Hm, i och med att jag prioriterar ovan så blir det lite si och så med sömnen...
  • Personvalskampanj 1 tim - Blir snarare 1 timme i veckan...
  • Träning 1,5 tim - Fick gå bort ganska snabbt när valarbetet startade på allvar...
  • Hundar 1 tim - Ett måste, men i övrigt är det tur att husse, lill-husse och lill-matte alltid finns till hands för dem...
  • Hemmet/laga mat 2 tim - What can you say - har en underbar familj som hjälper till
  • Äta/duscha/göra sig i ordning 2 tim - Om man gör allt i farten kan man faktiskt halvera tiden...
  • Övrigt 30 min - Allt kan hända/Allt ska göras= glömma nycklar, hämta material, köra vilse, klacken på skon går av, handla, tanka, få bensinstopp, man blir förkyld, blogga etc...

    Hur kul det än är (för det är det verkligen!) att jobba i valtider är det ändå tur att det är under en begränsad tid!

måndag 6 september 2010

Du ska känna dig trygg - 10 punkter för ökad trygghet och effektivare brottsbekämpning

Få saker beskär människors frihet som rädslan för att utsättas för brott. Att utsättas för brott innebär en kränkning av liv och egendom som utmanar några av de mest grundläggande värdena som det svenska samhället vilar på. I ett tryggt samhälle gäller svensk lag lika för alla i Sverige. Ett välfungerande rättsväsende utgör kärnan i såväl en fungerande demokrati som ett utvecklat välfärdssamhälle.

Vi vill ha ett samhälle där de som begår brott blir straffade och brottsoffer får upprättelse. Där brott inte lönar sig och där kriminella handlingar får konsekvenser. Där rättvisa straff utdöms så att brottsoffret får upprättelse, men också så att brottslingen ska kunna sona sitt brott och få möjlighet till en ny chans.

Inte minst i det unga Sverige finns en upplevelse av att samhällets vanligaste reaktion på brott är att ingenting händer. Vuxenvärlden upplevs frånvarande. I delar av Sverige finns därtill en känsla av att den starkes rätt tagit över lag och rätt. Denna utveckling är oacceptabel. Därför vill vi särskilt uppmärksamma kampen mot ungdomsbrottsligheten.

Ett stort problem i dag är att rättsväsendets myndigheter tar alldeles för lång tid på sig för att utreda brott där ungdomar är inblandade. Samhället har inte råd – varken ekonomiskt eller mänskligt – att vända bort blicken när det går snett i tillvaron för ungdomar. Kommunernas arbete med unga lagöverträdare behöver ges en fastare form. Genom att ställa krav på snabb handläggning hos domstolarna vill vi säkerställa att unga som begår brott får tidigare och tydligare reaktioner från samhället.

Alliansens valmanifest innehåller en tydlig inriktning för den politik vi vill se för en fortsatt förstärkning av brottsbekämpningen under nästa mandatperiod. I 10 punkter utvecklar vi nu några av de viktigaste delarna i denna politik:

1. Flera brott ska resultera i strängare straff

2. Skärpta konsekvenser vid återfall i brott

3. Förstärkta resurser till hela rättkedjan

4. Sverige ska ha minst 20 000 poliser

5. Snabbare utredning och handläggning för unga brottsoffer och brottslingar

6. Förbättrad utslussning och uppföljning efter ungdomsvård

7. Utred Polisens övergripande organisation

8. Utveckla rättsväsendets IT-system

9. Uppmuntra kommuner att teckna samverkansavtal med polisen

10. Förbättra samarbetet mellan Kriminalvården och kommunerna, landstingen samt arbetsförmedlingen

söndag 5 september 2010

Vilken bluff!

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/oppositionens-bluff_5250929.svd

Än en gång visar oppostionen att detta val handlar om att kasta skit på motståndarna istället för att själva försöka bygga upp och bedriva en egen trovärdig politik.

De trodde uppenbarligen att de hade en joker i skjortärmen när de halade fram överläkaren Jörg Teichert som deltog i SVT:s utfrågning. Senare visar det sig att han själv tackade själv nej till arbetsförmedlingens ersättning trots att han arbetade deltid och var sjukskriven.

Det förekommer en mängd felaktigheter och okunskap när sjukförsäkringen återigen har kommit i fokus. Jag tycker det är synd när det vinklas fel och jag tycker det är tragiskt när människor kommer fram till en och frågar varför vi tvingar cancersjuka att arbeta...

onsdag 1 september 2010

ModeratAlgot - mitt liv som (Fredriks kampanj) hund!

Skulle bara vilja göra lite reklam för vår gosiga Algot som har en alldeles egen mobilblogg och Twitter:-) Hans jakt på korv i Värmland fortsätter och nu närmast bär det i väg till Torsby (på fredag närmare bestämt)!



Han har varit med och knackat 250 dörrar i Värmland-hittills!












Vivian...

Vivian...