MASKROSBARN AV MIN TID

måndag 29 juli 2013

Detta ska vi ha i åtanke...

"...samma människor som skrattade åt hur små Sverigedemokraterna var före valet 2010 är ungefär samma människor som skrattar åt Svenskarnas parti i dag."

- Kim Fredriksson i Aftonbladet


Före detta Nationalsocialistisk front, nynazisterna som gärna vill kalla sig för ett politiskt parti, representeras idag i sammanlagt fem kommuner. Hur kommer det se ut nästa år? http://www.aftonbladet.se/debatt/article17190083.ab

"Mummel och tystnad är inte svaret på främlingsfientlighet. Tydlighet är svaret."

- Statminister Fredrik Reinfeldt, Almedalen 2013

lördag 27 juli 2013

Förtäckt porr?

Den frågan fick jag när jag lade ut detta foto på Instagram...
Jag älskar att få reflektioner från olika betraktares ögon på saker jag lägger ut.

En annan svarade på frågan: "Tror att Sigmund Freud skulle ta dig i örat nu :-) Jag ser en blomma och en duktig fotograf"

Min tanke med fotot var att visa livets underbara skapelser...

onsdag 24 juli 2013

Efterlysning - vem kan tala om vilket odjuret är?

Kunnig bloggläsare efterlyses!

Detta odjur på ca 4 cm!! (om du frågar mig var den 1 decimeter:) svärmade runt vår bil nu när vi var på Fårö... 
Det var en stor svärm som gjorde att vi definitivt inte kände för att gå ur bilen på just denna utsiktsplats. Har försökt googla för att se vad det kan vara för något men inte lyckats finna något som stämmer överens. 
Hoppas någon snäll och klok bloggläsare kan stilla min nyfikenhet?

Tackar på förhand!

tisdag 23 juli 2013

The moose was on the loose...

Jag och Konstapel Kopparklint var ute på en spontan utflykt och hamnade i Lindesberg!? På vägen dit och hem lyckades vi fånga en del märkliga:D och underbara bilder!

image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg

fredag 19 juli 2013

Nödrimmens mästare & Gyllene Tider i Karlstad - självklart ska @FruKopparklint dit!

1981, 1996, 2013...

Nostalgi av rang får man ju bara inte missa och det kommer jag givetvis inte göra heller! 

Det är trots allt lite av en folkfest när Gyllene Tider spelar och man får känslan av sommar, kärlek, vänskap och det inte finns värst mycket problem runt en.  

torsdag 18 juli 2013

Varning för lågvattenmärke Suzann Larsdotter!

Nu har jag upptäckt att jag har fått en replik på mitt blogginlägg där jag gav Sexeducator Suzann Larsdotter svar på tal efter att hon kastade sig in i debatten kring den berättelse jag skrev om Flickan och skulden runt skolavslutningen i Nya Wermlandstidningen. 

Det som är lite synd är att hon endast svarat på mitt blogginlägg och inte på det publicerade svar som Aida Alvinius skrev till henne i NWT. Det var ändå där debatten fördes.

Nu har Aida bett mig publicera ett svar på det som Suzanne skrivit via sin blogg och jag kan inte annat än att hålla med Aida fullständigt.

Suzann! 

Först och främst beklagar jag olyckan du råkade ut för. Läste faktiskt om det i Aftonbladet.

Jag vill klargöra i punktform hur snedvriden debatten du startade faktisk blev och det som du nu skrivit till Marléne på din blogg gör mig heller inte klokare. Varför inte bara skriva att du faktiskt gick överstyr? 

Jag gör detta så kort, koncist, strukturerat och lättläst som det är möjligt för att underlätta läsningen för dig eftersom mitt budskap helt uppenbart inte nådde fram till dig i NWT. 

Då börjar jag:

- Vi är faktiskt flera skribenter i den här debatten om att bjuda på alkohol till unga. Svaret på din replik i Nya Wermlandstidningen är skriven av mig (fil.dr. i sociologi Aida Alvinius) som du helt och hållet ignorerade. Det lite längre svaret som du svarat på är det som kommunalrådet Marléne Lund Kopparklint publicerade på sin blogg efter att du "attackerat" och anklagat henne för att lägga skulden på "tjejen" i berättelsen. 

- Att man kan skriva ur flera perspektiv har du missat totalt. Att missförstå systematiskt en berättelse för att lyfta fram hela samhällets strukturella problem verkar vara en sport för dig.

- Märker också att du aldrig lyssnade på Marlénes radioinlägg som du fick tips om. Där tar hon upp det du pratar om - men det verkar ha gått dig förbi. Samma sak gäller läxan om att läsa Marlénes bok innan du uttalar dig på ett sådant sätt som du faktiskt gjorde.

- Sedan är vi flera som reagerar på att du som själv tog upp debatten i offentlighetens ljus, utövar härskartekniker, plattar till flera av oss och föreslår att resten tas "per telefon eller mail". Varför det? Du påbörjade denna debatt och jag känner att det är på vår sida som sista ordet bör hamna. Det är då det kan bli fruktbart för oss - att få andra att förstå att debattartiklar kan skrivas på många olika sätt. 

Marléne valde ett sätt, jag väljer ett sätt och du väljer ett tredje sätt som mest går ut på att stoltsera med diverse kunskaper. Därför sätter vi punkt för denna debatt här och nu med ett enda konstaterande - det är svårt att hålla ihop ett "systerskap" när den hierarkiska ordningen alltid ska bestämmas av extrema åsikter. Vare sig det handlar om feminism eller annan -ism.

Aida Alvinius

Tänkvärda ord...


onsdag 17 juli 2013

Börja i rätt ända...


Det är en helt underbar sommar och istället för att skriva en hel massa tänkte jag dela med mig av lite bilder! 

















































Vivian...

Vivian...