MASKROSBARN AV MIN TID

onsdag 30 oktober 2013

Månaden som gått i bilder..

Arbetsstämma i Norrköping!
http://statigr.am/tag/mstämma

Reportage under stämman i tidningen Dagens samhälle
Helt fantastiska framträdanden av vår statsminister!
Reportage i Värmlands Folkblad

Glada Karlstadskommunalråd x 2 vid Värmlandsbordet i Norrköping - jag och Per-Samuel Nisser

Justitieminister Beatrice Ask

Fantastiskt vackra Norrköping!

...by night!
Akademisk högtid KAU

Mingelbilder från Akademisk högtid på Karlstads Universitet. Från vänster: Ximena Deramond, Dr. Aida Alivinius, jag och Annalena Hultman 


Mingel KAU
Tillsammans med vår riksdagsledamot Pia Hallström
Tillsammans med Doktor Aida Alvinius


måndag 28 oktober 2013

Kloka ord som landade hos mig - förtroende är som ett suddgummi...

Förtroende är som ett suddgummi. Blir mindre och mindre efter varje misstag som görs. Varje skitsnack, varje lögn, varje brutet löfte. Ibland tar suddgummit slut också. Precis som förtroendet. 


Då kan man hoppas att någon ångrar de där misstagen...

söndag 20 oktober 2013

Månadens tänkvärda ord: Bubbel inombords

...Idag kom det över mig extra mycket, hur mycket jag älskar mannen i mitt liv!

Han har sagt många kloka saker men något som är så himla sant och som jag ofta tänker på är:

"Det viktigaste i ett förhållande är inte att ha kul ihop utan att kunna ha tråkigt tillsammans!"
- Konstapel Kopparklint

Tack för att du alltid finns där och ger mig styrka när jag är svag. För att du alltid påminner mig om att se ett halvfullt glas istället för ett halvtomt. För att du alltid får mig att skratta. För att du fortfarande efter snart 15 år tillsammans, säger att jag är din prinsessa!



fredag 18 oktober 2013

Töntvarning från en sosse...

Från Twitter: @FruKopparklint vs. @ChristianNorlin #Mstämma #humor #svpol 
ChristianNorlin: "Krattar ni manegen inför stridshästen imorn eller står han i stallet ;)"

(Antar att han syftade på stridshingsten)

Nja, inte behöver vi kratta något. Fredrik står tryggt med benen på jorden, vart han än befinner sig. I synnerhet i stridens hetta. Sedan om man nu ska jämföra honom med ett djur så ser jag honom mer som en blandras eftersom människan är lite mer komplex att jämföra med bara ett djur. 

Vår blandras är en korsning mellan en trygg arbetshäst och en uggla. Klok, eftertänksam och när det väl gäller i stridens hetta, ja då står den trygg och lugn. Viker inte ned sig en tum...




onsdag 16 oktober 2013

Jag intervjuades idag om vad jag egentligen tycker om partiets ledning, politiken och opinionssiffrorna!

Vid ett flertal tillfällen det senaste, har jag blivit kontaktad av tidningar/media där de bl.a. frågar mig om vad jag tycker om Kent Persson...

En gång för alla: 
Jag kan inte nog uttrycka mitt stöd för Kent. 

Det jobb som Kent gör och har gjort har varit nödvändigt för vårt parti och få hade orkat med det han gör...

Kent är en av oss. En lokalpolitiker och förnyare. Sen finns det några  som inte gillar det och tyvärr väljer de att gå till tidningarna när ingen annan vill lyssna på dem. 

"Och opinionssiffrorna då - de ser ju ganska mörka ut..."

Det var likadant förra valet. Val vinns på valdagen. Våra motståndare har i väldigt liten utsträckning lämnat besked om vad de vill göra och med vem. I en valrörelse kan inte Löfvén gömma sig bakom människors förhoppningar längre. Det är lätt att klaga på någons bilkörning från baksätet men om man inte har ett alternativ att erbjuda är inte den kritiken mycket värd. Den blir ihålig och då är det bättre att vara tyst istället.

Vi har den nerv man ska ha ett år innan ett val. Riksdagsval handlar om Sveriges framtid, och då ska det pirra lite i magen. Vi kampanjar som aldrig förr, och när människor ska välja statsminister är jag säker på att rösten faller på Reinfeldt!


måndag 14 oktober 2013

Önskar någon kunde se mig-trots att jag försöker göra mig osynlig...

Håller på att gå igenom kommentarer jag fått på sistone från människor som läst min bok. En kommentar som jag kommer komma ihåg länge är en som jag fått av en ung flicka. Hon skrev en lapp som hon lade på bordet framför mig och sa: 


Jag har läst din bok och känner igen mig så... 

Tårarna trängde upp i hennes ögon när hon sa det och innan jag hann säga något vände hon sig om och gick snabbt därifrån och försvann i folkvimlet. På lappen stod det:

Jag önskar så att någon kunde se mig - trots att jag försöker göra mig så osynlig som möjligt.

Dessa ord har etsat sig fast inom mig och jag känner så med denna flicka. Hennes blick som jag så väl kände igen gjorde att jag bara ville låta henne krypa in i min famn och säga till henne: Det ska bli bra nu. Du kan känna dig trygg...

Precis så kände jag också när jag var liten. Det där hemska kriget som som ständigt pågick inom mig. Som trasade sönder ens hjärta bit för bit. Man tänkte att man måste skydda de som man älskar mest genom att inte berätta för någon. Samtidigt så skrek man efter hjälp.



lördag 12 oktober 2013

Wild and crazy i biltvätten med Fru Kommunalråd Kopparklint och Herr Landstingsråd Larsson...

Ok, Fru Kopparklant har varit igång igen och denna gång råkade jag dra in Herr Landstingsråd Larsson i mina bravader...

Stressad som man alltid är nu för tiden tänkte jag att jag på en lunch denna vecka skulle åka och tvätta bilen. Eftersom  jag och Herr Landstingsråd Larsson var på samma konferens och det var lunchuppehåll, så frågade jag om han inte ville ta lite luft och hänga på som sällskap!

Eftersom min pärla var väldans skitig så jag tänkte inne på macken (mot mina principer och förlåt älskade Konstapel Kopparklint:) att det får bli en tvätt med borstar:-) Sagt och gjort stod vi i tvättkön och väntade. När det var min tur kör jag fram, går ur och drar streckkoden till mitt superspecialprogram. Larsson frågar då om vi ska sitta kvar i och jag svarar: Ja, självklart sitter vi kvar i bilen...

Vi står sedan en stund till och väntar utanför infarten till tvättmaskineriet och när det blir dags för mig att köra in, startar jag bilen. Av ren reflex sätter jag på mig bilbältet varvid Larsson lite skämtsamt frågar:

"Oj, går det vilt till här inne så att man måste ha bilbältet på sig?"

Jag skrattar till lite och säger att han nog kan vara lugn, samtidigt som jag i mitt stilla sinne undrar om han aldrig tvättat sin bil i snabbtvätt någon gång tidigare.

När jag kör igenom första stationen med avfettningsspray, blir jag lite tveksam till borstarna eftersom jag hört att man aldrig ska ta dem men i nästa sekund drar jag slutsatsen att det nog inte är någon fara ändå. De är ju ändå bara gjorda av något liknande disktrasmaterial. Ser helt harmlösa och soft ut! 

'Harmlösa och soft' visar sig vara helt tvärtom dock...

Strax därefter drar cirkusen igång och jag inser med ens att det inte var lacken jag skulle vara orolig för. Tydligen är inte mina rutor gjorda för disktrasborstar (som blir extra våta). Det  fullständigt öste in vatten, avfettning, lödder och gud vet allt, in i bilen där vi i godan ro satt! 

Herr Landstingsråd Larsson intog en väldigt märklig ställning och jag fick ett hysteriskt skrattanfall som vanligt när det händer sådana här panikartade saker. Kaoset var ett faktum och det blev extra spännande när vi inte riktigt visste om borstarna skulle åka samma väg tillbaks, för att inte tala om sköljningen...

Konstateranden:
1. Vare sig jag eller Larsson hade behövt göra oss i ordning i håret på morgonen...
2. Vi var båda väldigt glada över att vi hade svarta byxor eftersom vi blev sjöblöta i baken och skulle tillbaks in på konferensen...
3. Herr Larssons kavaj behövde in på kemtvätt...
4. Jag ska aldrig mer idiotförklara någon när de frågar om det kan gå vilt till i biltvätten eller om man inte ska gå ur och vänta...
5. Bilen blev ren även invändigt...
6. Aldrig mer borstar på en bil som inte har karmar runt fönstren....
7. Ha aldrig säkerhetsbälte på i snabbtvätten för då kan man inte skydda sig mot vatten och lödder genom att klättra runt i bilen!



Icke medlemmar kan rösta i Nya moderaternas provval i Värmland! Skicka PROVVAL till nr 71120 så får du en kod...

Jag hoppas alla tar chansen att rösta fram bra personer som för fram politiken inom Nya moderaterna. Vem som helst kan skicka in PROVVAL till 71120 och få en kod som gör att man kan kryssa i de personer man tycker är bra och som man tror kan jobba med politik på ett bra sätt!

Jag bestämde mig tidigt att inte kandidera till riksdagen men jag finns med i Värmlands landsting som en kandidat.

Hoppas du tar dig tid och sätter ett kryss på mig! 

Sms:a PROVVAL till 71120. Sedan får du en kod som du loggar du in med på Moderaternas provvalsida med alla kandidater för Värmland. Sedan är det bara att kryssa i de personer du vill för Landsting och Riksdag. Om du bara vill välja att rösta i en av dem går det bra också.

tisdag 8 oktober 2013

Kvinnor på ledande poster har det inte lätt!


Under gårdagen och idag har jag tänkt på citatet: "Varje gång man åstadkommer något skaffar man sig en fiende. Man måste bli medelmåttig för att bli populär"- Oscar Wilde (1854-1900). Ett citat som tragiskt nog stämmer många gånger...

Jag tänker ofta på detta citat i olika sammanhang. Trots att vi ska leva i ett jämställt samhälle så är det på många sätt inte så. Vi kvinnor har det inte bara svårt att få ledande poster i samhället utan när vi väl får det, har vi ständigt kritiskt granskande ögon på oss. På ett sådant sätt som män sällan har. Vi har det helt enkelt tuffare.

Män får sällan kritik eller synpunkter på hur de klär sig...

Vi uppmuntrar kvinnor att ta för sig mer, våga sticka ut hakan och säga: Jag är duktig, jag är kompetent, utan att känna sig dumma. Vi talar mycket om att vi måste hjälpa kvinnor att ta för sig - nå fram till ledande poster i samhället. Vi talar om att vi ska sträva efter att ha ett jämställt samhälle... 

Frågan vi alla ska ställa oss är dock om vi verkligen gör det och hur vi stärker upp, stöttar och supportar när kvinnor väl är på plats? Ger vi de verktyg och mandat som krävs?

Svaret på de frågorna är tyvärr nej...

Nåväl, en stark, modig, kvinna med ett beundransvärt nytänk har nu fått lämna en VD-post i Värmland vilket jag tycker är synd. Vi behöver fler starka kvinnor på ledande poster i Värmland-inte göra oss av med dem. Jag kan ärligt säga att jag tycker denna färgsprakande kvinna lämnar ett fantastiskt arbete bakom sig där hon verkligen satt Värmland på kartan och det känns skönt att det är fler än jag som i denna stund bekräftar samma som jag!

Mister du en står tusen åter-stängs en dörr öppnas en annan...




Medlidande får du gratis - avundsjuka måste du förtjäna. Om någon är avundsjuk på dig då har du åstadkommit något bra eller så utstrålar du något som andra vill ha... 

- Marléne Lund Kopparklint

Vivian...

Vivian...