MASKROSBARN AV MIN TID

lördag 23 maj 2015

När de sakliga argumenten tar slut, slänger man skit…

I alla fall om man ska gå på socialdemokraternas linje.


Det är inte första gången man ser sossarna få utslag av ren desperation där de drar ned debatten på riktig lågstadienivå. På sistone har det varit mycket gnäll från oppositionen, där de på flera olika sätt försökt måla upp en bild av Karlstad som inte stämmer överens med verkligheten. Ju mer vi har bemött dem och slagit hål på argumentationen, desto hårdare klimat i deras retorik har det blivit. Och jag måste säga att efterskalven från gårdagens debatt i kommunfullmäktige, är riktiga lågvattenmärken. Man flyttar fokus från den bristande argumentationen till att försöka svärta ner motståndaren. Leta fel, ta saker ur sitt sammanhang och använda härskartekniker genom påförande av skuld och skam, förlöjliganden åt alla håll. Allt annat än att faktiskt jobba fram en bättre, mer konstruktiv politik med hållbara argument, från deras sida.

Det fungerar inte att komma och säga att allt är så eländigt i Karlstad när vi faktiskt har det bra och kommuninvånarna backar upp den synen. Sedan kan bra givetvis bli bättre och det är något vi faktiskt jobbat med de senaste åren efter att vi tog över makten. Här kan man rada upp en hel del punkter på hur bra det faktiskt blivit och att mer är på väg.

Nej, lägg ned detta käbbel och kom med hållbara förslag istället. Och det vet ju alla, härskartekniker imponerar sällan. Det tar lite emot att ge tips till motståndarna men jag bjuder på det, denna gång – det skulle nog inge mer respekt om man faktisk bröt denna destruktiva spiral och tog plats på den politiska arenan utan smutskasteri. Det gör faktiskt inte ont att erkänna att någon annan faktiskt gjort ett bra arbete.

Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...