MASKROSBARN AV MIN TID

torsdag 29 april 2010

Superhunk eller superbabe? Är det någon skillnad...

Om en man på 50+ träffar en ung vacker tjej på, ja, säg 22 år... Då är han allt som oftast i många kvinnors ögon ett äckel – gubbslem etc. Om vi vänder på rollerna då? En 50+ kvinna träffar ung tjugotvåårig kille...Vad sägs det om henne? Jo, oftast blir det att hon i stället tar för sig av livet - ”Go girl”...


Det är sjukt och orättvist. Det finns en enorm dubbelmoral i vårt samhälle när det gäller manligt & kvinnligt och då främst när det gäller sådana ämnen som är betraktade som lite tabubelagda i exempelvis sex.


What´s wrong with this picture…really?


Föreställ dig några unga snygga tjejer som i en tv-reklam på bästa sändningstid, står lättklädda i en sprakande show. Deras kroppar är inoljade. De dansar. De drar en nyss avtagen t-shirt fram och tillbaks mellan benen...


”Vårens mest upphetsande show: Scandinavian Babes!

Upplev en energisk scenshow med ett gäng unga supertrimmade superbabes! De är på uppdrag att uppfylla fantasier. Deras vapen är de snyggaste kropparna på den här sidan av galaxen och dansmoves speciellt utvalda av toppkoreografer för att försätta publiken i extas.”


Inte nog med Ladie´s night eller Chippendales som jag tidigare bloggat om. Nu ska det dras ett snäpp till med Scandinavian Hunks som uppträder på en av Sveriges mest kända nöjesbåtar.

Jag ställer frågan: Hur skulle det ses om vi fick se ovanstående reklam på tv - en massa unga tjejer som strippar och gör reklam för att sätta betalande publik i extas genom uppfyllda sexfantasier. För det är precis det det handlar om.


Skulle det vara lika accepterat att arrangera motsvarigheten för målgruppen män?


Med största sannolikhet skulle liknande arrangemang skapa skriverier och protestaktioner överallt.


Många friska, sunda män och kvinnor bejakar sin sexualitet genom att se på stripshower, köper sexhjälpmedel/leksaker eller ser på porr. Det verkar dock mer accepterat i vårt samhälle att tala om att kvinnor gör detta mer än att män gör det. Är det samhället som tvingar män att smyga iväg till någon obskyr strippklubb, medan kvinnorna lite glamouröst kan boka en liten båtkryssning eller något annat accepterat etablissemang och göra samma sak?


Vad blir effekten av att vi gör skillnad mellan könen när det gäller dessa frågor? Vad ger det för budskap egentligen?


Motståndet eller vissa människors syn på detta fenomen kan göra att det blir fult, kränkande, tabubelagt etc.


Varför denna dubbelmoral?


Det finns lika mycket ”snuskkärringar” som det finns ”snuskgubbar” och det förekommer lika mycket gubbslem som tantslem ELLER män tar för sig lika mycket av livet när det har ett förhållande med en tjugotvååring som kvinnor gör!


Vill människor gå och titta på avklädda unga killar/män/tjejer/kvinnor ska de få göra det MEN bort med dubbelmoralen!

Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...