MASKROSBARN AV MIN TID

onsdag 8 augusti 2012

Legalisera Cannabis...

...ingen bra idé men det tycker däremot över hälften av danskarna att det är.

De flesta vet att Cannabis inte är ofarligt men det stoppar inte danskarna från att vilja legalisera det.
Vad säger ny forskning om hur skadligt cannabis är?

Mer än hälften av danskarna anser att drogen borde vara laglig, detta enligt en ny undersökning som presenterat i Danska Metro. Jag är inte förvånad över resultatet eftersom drogen är mycket utbredd och socialt accepterad i Danmark. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

tror att det finns en djupare anledning till en legalisering i danmark än bara att den är sociallt accepterad. Om du är intresserad av ämnet så kan du kolla på en film som jag länkar nedan.
http://www.youtube.com/watch?v=6jO_ncXj7RE

Jag har valt att stå som anonym då vissa personer är extremt dömande när det gäller den här frågan.
Mvh

Anonym sa...

Lite dum bildtext "innehåller 20 gånger mer tjära än tobak".

Det hade ju endast varit relevant ifall cannabis konsumerades på samma sätt och i samma mängder som tobak.

Och, "men det stoppar inte danskarna från att vilja legalisera det". Nej, varför skulle det? Legalisering är ju ett verktyg man tar till för att kunna reglera det hela. Minimera skadorna. Få till åldersgränser. Licensierade återförsäljare. Slå undan benen för kriminella gäng vars huvudsakliga inkomstkälla är narkotika (och där naturligtvis främst cannabis, eftersom det är en drog som brukas av fler människor än alla andra illegala droger sammanlagt). Och kanske framförallt, få till ett slut på en bisarr situation där vanliga människor ska betraktas som kriminella därför att de använder cannabis. Själva konceptet med att ha det illegalt har visat sig kontraproduktivt.

Dessutom, då får staten in skatteintäkter. Polis och rättsväsende slipper kasta pengar i sjön på ett problem som de inte kan påverka. Pengar som skulle kunna gå till förebyggande åtgärder.

Anonym sa...

Att jag hjälpte till att rösta fram Reinfeldt var en väldigt dålig idé.
/Daniel

Vivian...

Vivian...