MASKROSBARN AV MIN TID

torsdag 21 oktober 2010

Underbart med maktskiftet i Karlstad!

Det är så glädjande att det äntligen blivit ett maktkifte i Karlstad. Jag är helt övertygad om att detta blir superbra och att Alliansen tillsammans med Miljöpartiet kommer att få ett mycket gott samarbete!

Nu får vi möjlighet att verkligen utveckla vår politik samtidigt som den fortsatta förnyelsen kommer att bli än tydligare. Självklart kommer detta innebära mycket hårt arbete men också nya möjligheter. Vårt parti kommer kunna fortsätta med det arbete vi redan påbörjat där en stor del varit att förnya vår politik inom välfärdsektorn. Vi måste väcka mer nyfikenhet och förtroende inte bara hos unga utan också hos välfärdens medarbetare! Detta är också en av de största prioriteringarna partiet har centralt - att fortsätta utveckla och förnya politiken inom välfärden.

Detta kommer också att märkas ute i kommunerna...

Vi har arbetat med ett utifrån- och in perspektiv dvs. lyssnat strukturerat på medarbetare inom barnomsorg, socialtjänst, frivillig organisationer, sjukvård, äldreomsorg m.fl. Vi har de senaste två åren träffat över 5400 medarbetare som arbetat inom välfärden, lyssnat på deras berättelser.

Våra företrädare har tagit med sig deras budskap , tankar, funderingar, ideér tillbaks in till politiken...

Denna "resa" som vi påbörjat har varit oerhört lärorik och det har visat hur viktigt det är att förtroendevalda är en länk mellan verkligheten och politiken. Nu framåt handlar det om att förvalta det vi fått till oss så att dessa berättelser inte blir "hyllvärmare" men också att fortsätta utveckla/förnya politiken genom att kontinuerligt göra många många fler verksamhetsbesök. Fortsätta lyssna. Fortsätta bygga in in det vi får med oss in i vår politik!

Resan kommer nu att fortsätta - fler som arbetar ute i verkligheten kommer att besökas...

Jag tror att de flesta kan hålla med om att Karlstad är en underbar stad och att mycket fungerar bra inom kommunen MEN det kan bli bättre. Allt som fungerar bra kan bli bättre - nu har vi den chansen och det är verkligen jättespännande samtidigt som det är en stor utmaning!

2 kommentarer:

Torbjörn K sa...

Jag håller tummarna för att det går som det sägs på TV... :)

Anonym sa...

Du är bäst lämpad och har jobbat så hårt med politiken de senaste åren! Vem är mer kompetent än dig?

Vivian...

Vivian...