MASKROSBARN AV MIN TID

måndag 30 maj 2011

Månadens tänkvärda ord...

Varje gång man åstadkommer något skaffar man sig en fiende. Man måste bli medelmåttig för att bli populär.”
Oscar Wilde (1854-1900)

Det finns många ordspråk som rör samma ämne och vad är det då för ämne jag talar om? Jo, givetvis är det jantelagen.

Here I go again...

Jag har träffat så många duktiga personer genom åren som på olika sätt delat med sig av sina kunskaper. Det kan ha handlat om arbetsmetoder, förhållningssätt, empowerment, författare som skrivit böcker/föreläser kring dem etc. Nästan helt uteslutande har de allra flesta av dessa något gemensamt. De är mer kända och anses som något av en läromästare i alla andra städer i vissa fall länder än iden stad/land de själva bor i. 

Ingen blir profet i sin egen hemstad...

Det är ju också så att ju mer framgångrik man är desto fler fiender får man. Tragiskt om du frågar mig men tyvärr så är det den bistra sanningen. Kanske inte helt och hållet en regel men tyvärr mer regel än undantag. Why so?
*
Den svenska avundsjukan...
*
Jantelagen lever kvar sedan länge även om den förminskas mer och mer för att människor övervinner den genom civilkurage, starkare självkänsla och slutligen mod. Många inser att jantelagen inte vinner i längden utan man ser att en positiv syn på saker och ting och gott tänk om andra människor vinner i längden.

Men än så länge finns den kvar och den kan vara ack så jobbig om man träffar på den. Ibland kanske man råkar på riktigt elaka konsekvenser av den. Så illa att man till och med känner en hopplöshet och vill ge upp. 

"Ställ in dig i ledet så ska du nog se att allt löser sig till sist" - Bli en medelmåtta...
 
Det är då som man faktiskt behöver några "heads-up". Någon som talar om för en att man inte ska ge upp. Då vinner den. Det är då man ska säga "du får inte ge upp" - då vinner den över alla oss som faktiskt vill förändra något.

Till alla er som träffat på jantelagen - bekämpa den med positiva tankar - antijantelagen! Le åt det inombords. Sök styrka hos andra likasinnade. Ge tillbaks när det behövs. Än en gång - tänk att du har en stafettpinne fylld av positiv energi.  

Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...