MASKROSBARN AV MIN TID

torsdag 6 september 2012

Nu i år Ladie´s night i Karlstad - nästa år kommer Men's night...

...eller förmodligen inte. Det är inte politiskt korrekt...
 
Varje gång man ser de stora informationsskyltarna med reklam om Ladie's night på E18 på väg in mot Karlstad blir jag lite smått irriterad. Varje gång undrar jag hur reaktionerna skulle bli om det gjordes reklam för liknande arrangemang där målgruppen i stället var män...
 
”En fullsatt Globen med upphetsade män, tjöt av exaltering och kastade upp kalsonger på scen när de lättklädda Chippenladies intog scenen med en fullspäckad stripshow” - Nya Nyhetstidningen


Protestaktionerna skulle förmodligen hagla och det skulle inte vara måtta på olika ilskna inspel i alla möjliga forum. Frågan är varför dörrarna inte svänger åt båda håll?
 
Många friska, sunda män och kvinnor bejakar sin sexualitet genom att se på stripshower, köper sexhjälpmedel/leksaker eller ser på porr. Det verkar dock mer accepterat i vårt samhälle att tala om att kvinnor gör detta mer än att män gör det (se bara på apotekets utbud). Är det samhället som tvingar män/killar att smyga iväg till någon obskyr strippklubb, medan kvinnorna lite glamouröst kan sitta på Globen eller något annat accepterat etablissemang och göra samma sak? Vad blir effekten av att vi gör skillnad mellan könen när det gäller dessa frågor? Vad ger det för budskap egentligen? Motståndet eller vissas syn på detta fenomen kan göra att det blir fult, kränkande, tabubelagt etc.

Jag har tidigare jämfört exemplen med framlidne Anna Nicole Smith när hon poserade i sexiga underkläder på H&M:s reklamtavlor runtom i världen. Det blev ramaskri inom vissa grupper man fördömde kampanjen och såg till att den drogs tillbaks.
***
Då ska man komma ihåg att hon hade kläder på sig…
...det hade däremot inte Marcus Schenkenberg när han poserade spritt språngande naken i Van Gils reklamen. Varför var det ingen som reagerade då?

Det är upprepade gånger man hört talas om att kvinnor blivit upprörda för att män haft affischer på lättklädda kvinnor i sina omklädningsrum. Det är upprepade gånger som jag sett affischer på halvt avklädda män i kvinnors omklädningsrum. Jag har också vid ett tillfälle hört om båda exemplen på samma arbetsplats. Där togs en policy fram som gjorde att männen fick ta ned dessa "kvinnokränkande" bilder, medan de som hängde i kvinnornas omklädningsrum hängde kvar. 
 
Kanske kvinnor som höjer sina röster i denna fråga ska sopa lite framför egen dörr eller jag kan ha fel... Det kanske faktiskt är så att Chippenladies och Men's night är på intåg?

Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...