MASKROSBARN AV MIN TID

tisdag 30 april 2013

Var 4:e ungdom i Karlstad super idag-är ditt barn ett av dom?

Hur vet du att ditt barn kommer hem tryggt i natt?
Jag vet vad som väntar mig nu ikväll/natt. Det gör ont i mig när jag tänker på alla ungdomar jag kommer att få se ragla runt på stan. Sitta på någon parkbänk, på trottoaren alldeles för fulla och ensamma.

Jag tycker det är så synd att se detta och det tråkigaste av allt är att det inte alls är ovanligt. Det är inte en eller ett par stycken. Det är långt många fler. Man ser dem överallt och många av dem har inte åldern inne att dricka alkohol överhuvudtaget. Vad händer med alla dessa när kvällen lider mot sitt slut och natten tar vid. Vem tar hand om dem? Vem hjälper dem hem tryggt?

Vart är deras föräldrar?

Jag har också varit ung. Jag har också supit mig dyngrak och raglat runt. Suttit på en parkbänk själv. Inte haft koll på läget överhuvudtaget. Jag har också vid dessa tillfällen råkat illa ut... Just därför vet jag att det betyder mycket med att ha någon som bryr sig. Någon som sätter gränser. Någon som ser till att man kommer hem tryggt.

Någon som ser till att man inte dricker något alls när man inte ska göra det.

Alla har inte någon som bryr sig om dem. Alla kommer inte hem. Inte tryggt iallafall. Alla blir inte omhändertagna av ren omtanke.

Vi kommer alltid att hämta våra barn vart de än är. Vi kommer alltid göra vårt bästa med att se till att de kommer hem tryggt. Jag kommer aldrig sluta tycka att det är tragiskt att se alla dessa ungdomar-barn dra runt på stan en sen lördagkväll. Jag bara önskar att fler såg dem. Att deras föräldrar såg dem...
Valborg

Det är inte rätt. Det finns alltid andra alternativ. Det finns ett föräldraansvar.

Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...