MASKROSBARN AV MIN TID

fredag 22 juni 2012

Glöm inte att tala om för tjuven på facebook att du ska resa bort över midsommar!

Det vill säga om du vill riskera att få inbrott... 


Idag är det ganska enkelt att ta reda på vart människor bor och på de flesta adresser kan man numer också finna en bild på sitt eget hus om man söker på eniro.se eller hitta.se
Det är förvånansvärt få personer som har sekretessinställningar på sin FB och mångas statusuppdateringar ligger helt öppna för offentligheten. Jag blir fortfarande ganska förvånad över hur vänner lägger ut sina statusar på FB när de åker bort med familjen olika tillfällen. 

Sociologen Lottie Wahlin har skrivit en studie om ­inbrottstjuvar och deras användning av ny teknik.
– Är du borta så tala inte om det på sociala nätverk. I dag har alla tillgång till ­information och alla använder tekniken – även inbrottstjuvarna, säger hon.

Det är fullständigt idiotiskt i dagens läge att tala om i sin status att man ska resa bort. Vi vet att inbrotten ökar i samband med semester eller andra högtider och vi vet att den nya tekniken med sociala medier är den nya tidens verktyg för inbrottsjuvarna.

"Idag åker jag och familjen och firar midsommar på älskade Koster..."
"Idag hälsar vi på stora tjocka släkten i Dalarna..."
"Äntligen på rull mot midsommarfirande i Norrland...!"

....och så fortsätter det...

Om man känner att man vill dela med sig till andra vad man ska göra och vart man ska göra det-justera sekretessinställningarna först...

...annars bidrar du till ett smörgåsbord för inbrottstjuvarna!

10 tips – för att undvika kaos på semestern

Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...