MASKROSBARN AV MIN TID

fredag 31 maj 2013

Återigen ställer jag samma fråga...

...hur länge till ska vi tänka bakvänt inom socialtjänsten, sjukvården, polisen under semesterperioder/sommartider etc?

Satt på sammanträde med direktionen för Värmlands läns vårdförbund idag på förmiddagen. Frågan om öppettider på våra verksamheter barnhemmet Flöjten och Beroendecentrum, under sommaren dök upp. Av någon outgrundlig anledning i min värld (men tragiskt nog inte hos många andra) hade man från landstingets sida ställt en fråga om vi inte skulle stänga en period under sommaren. För att lösa problemet med personalbrist när alla ska ha semester.

Som alltid blev min reflektion: 

När behovet av hjälp är som störst är det som minst tillgängligt...

Under sommaren/långledigheter vet vi av erfarenhet att människor dricker mer och polisen rapporterar ständigt om ökade oroligheter. Däribland bråk i familjer där alkohol ofta finns med i bilden. Det är inte konstigt att det blir så: mer fritid. Man är inte "hindrad" av arbete dagen efter. Man tillbringar mer tid med varandra och går varandra på nerverna, kanske ser sidor hos varandra man inte ser normalt etc. Och vips så brister det. 

Alltför ofta finns barn med i bilden och hamnar emellan. Barn som både bevittnar våld eller blir utsatta för psykisk och/eller fysiskt våld.


Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...