MASKROSBARN AV MIN TID

onsdag 22 februari 2012

I kärlekens tecken vill vi sträva efter att Karlstad ska bli kärlekens stad - självklart behöver vi en "Kärleksbro"!

Många spekulerar i varför befolkningsökningen är så låg som den är i Värmland -trots att vi ökade befolkningen i Karlstad  med 656 barn förra året, ser det mörkt ut i övriga länet (vi ligger sämst till i landet). Vi vet att vi måste göra något och i runda slängar skulle vi behöva ytterligare ca 60 000 värmlänningar för att allt ska "gå ihop" så bra som möjligt...
 
Rätt svar: KARLSTAD!
 *
Mission impossible?
*
Ur ett Karlstadsperspektiv bloggade jag om just detta förra sommaren där jag tyckte att vi verkligen måste hitta på något kreativt - något som sticker ut... 
*
Mitt förslag: Lansera Karlstad som kärlekens stad:-) 
*
Givetvis var det med glimten i ögat samtidigt som jag faktiskt tror på idén - det är väl självklart att det finns en stor potential att utveckla vår underbara stad i den riktningen!
*
Efter jag hade publicerat det blogginlägg blev min kära partikollega Malin Lennartsdotter Hall helt såld och hon tyckte idén var strålande :) 
*
I och med att vi båda är helt överens om att något måste göras för att öka befolkningen i Värmland, känns det helt naturligt att spinna vidare på mitt spår. Vi vill helt enkelt ta ytterligare ett steg i denna riktning - mer kärlek till Karlstadsborna...
*
...mer kärlek till folket!
*
Enligt gammal österländsk tradition får förälskade par evig kärlek om de låser fast ett hänglås med sina initialer på en bro och sedan kastar nyckeln i floden. Detta är en symbolisk kärleksritual som nu även nått Sverige. Till exempel är Strömsdalsbron i Gävle och Västerbron i Stockholm är numera så kallade ”kärleksbroar” men det finns även i flera svenska städer.
 
Självklart ska vi ha en kärleksbro i Karlstad! 

Kan vi göra något mer i Kärlekens tecken...?
*
***
Mer kärlek och fler jobb till ungdomar! Vi har mycket att vara stolta över i solparadiset Karlstad: Universitetsstad, flygplats, ny stor konferensanläggning. Vi är en konkurrenskraftig turist- och evenemangsstad som vi också är duktiga på att lansera MEN vi måste i större utsträckning börja ställa oss frågan:

Vad är det som oftast får människor att flytta från en stad till en annan - bosätta sig i staden/länet efter de avslutat studierna?

Jobb är en bra gissning men jag tror också att en kanske ännu större orsak ändå är KÄRLEKEN och eftersom Värmlänningarna är så "hemkära" så är det störst chans att det blir här de stannar om de träffar någon:)
Hur löser vi detta nu då? 
***
Det ena handlar om att vi måste arbeta med arbetsmarknadsinsatser som är direkt riktade till ungdomar och studenter på universitetet - det är superviktigt!

Det andra handlar om att "vi" måste bli mer attraktiva:) Varför inte våga tänka lite mer kreativt?
*
Karlstad - kärlekens stad! 
*
***
Vi måste tänka mer i kärlekens tecken - fler aktiviteter, romantiska fik/restauranger, vackra miljöer/promenadstråk/badplatser, en romantisk båtbusslinje, kärleksbro etc.
*
Sedan när det väl säger klick ska det bara vara enkelt och givetvis ska det finnas attraktiva och lättillgängliga bostäder som ligger i BARN vänliga områden så att man riktigt känner suget efter att bilda familj...
 
Bamsekram till er från oss!
Marléne & Malin

"Karlstad är en glad, påhittig, nyfiken, öppen, solig, ljus och varm stad. Ha kul. Se till att berätta om Karlstad, berätta om människorna och undersök om du kan flytta hit, fort!"
 - Debattartikeli NWT 2012-02-20 Moderata Tillväxtgruppen

Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...