MASKROSBARN AV MIN TID

lördag 14 april 2012

Månadens tänkvärda ord: "Kvinnlig avundsjuka är min värsta fiende"...

"Det är inte männen som hindrar kvinnor att bli framgångsrika. Hindren kommer istället från kvinnliga medsystrar som inte klarar av att se en framgångsrik kvinna lyckas."
- Isabella Löwengrip, 18 år (Expressen


1 kommentar:

Anonym sa...

Säger inte emot att "kvinnlig avundsjuka" förekommer. Den finns säkert, precis som avundsjuka mellan män och avundsjuka mellan kvinnor och män. Alla kan vara avundsjuka på alla, helt enkelt. Det jag kan tycka är att det ibland är lätt att avfärda det ena eller det andra med "kvinnlig avundsjuka". Det verkar ha blivit populärt att hänvisa till det "Ah,skit i det, hon är bara avundsjuk." Faran med detta är att man kanske inte lyssnar tillräckligt på vad en kvinna har att säga för hon avfärdas snabbt med att hennes reaktion enbart beror på avundsjuka. Som kvinna kan det ibland vara näst intill omöjligt att ha kritiska åsikter om en annan kvinnas beteende (speciellt om hon är snygg) eftersom de tolkas som avundsjuka.
Tolkar man allt som avundsjuka kan man förlora på det, tror jag; det blir som en sorts försvar: "Det är inget fel på mig, det är de som är dumma; de är avundsjuka", vilket faktiskt hämmar ens egen utveckling eftersom man slår ifrån sig allt. Ja, detta var bara lite reflektioner i ämnet, det är ju inte vitt elller svart. Och som sagt, förnekar inte att den "kvinnliga avundsjukan" finns.

Vivian...

Vivian...