MASKROSBARN AV MIN TID

torsdag 19 april 2012

Snyggingar har lättare att få jobb...

...det vill säga om du är man.

I tidigare svensk forskning så har det visat sig att arbetsgivare väljer bort överviktiga personer. Att man helst vill ha snygga anställda med god fysik. Nu visar det sig dock att det framför allt är manlig fägring som går hem och att det inte lönar sig för kvinnor som ser bra ut att skicka med en bild i sin jobbansökan. Detta enligt en stor studie från Ben-Gurion-universitetet i Israel.

Det är i Aftonbladet's Wendela som du kan läsa om detta: I studien ingår 5300 meritförteckningar skickade till 2600 olika företag. För kvinnorna var det bästa alternativet att inte skicka med foto. De som gjorde en bildlös ansökan fick fler gå på 22 procent fler anställningsintervjuer än de normalsnygga – och 30 procent fler än de riktigt snygga. 

– En förklaring som vi anser att vi kan belägga är att kvinnlig avundsjuka spelar in. Det var till största delen kvinnor som gjorde det första urvalet och det verkar som om de väljer bort vackra kvinnor. Samtidigt har de en tendens att gynna de snygga männen, säger forskaren Bradley Ruffle Dagens Nyheter.

Blir man förvånad? Tyvärr inte...


Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...