MASKROSBARN AV MIN TID

söndag 23 oktober 2011

Jag fick se vår klockrena utrikesminister sjunga fyra bugg och en coca-cola live tillsammans med Lotta Engberg:)

Det är inte varje dag man står på dansgolvet tillsammans med statsministern, utrikesministern m.fl. och röjer loss till sköna discolåtar. Det är heller inte varje dag man får lyssna till Carl Bildt´s "sköna":-) sångstämma under stämmomiddagen tillsammans med Lotta Engberg.

Foto: moderat.se, kampanjbloggen

Det var en helt underbar stämning bland alla moderater när den jättelyckade stämmomiddagen gick av stapeln.

Det är mycket som känns bra politiskt just nu. Inte minst att moderaterna tydligt tar ställning mot kvotering. Den hetaste diskussionen under stämman.

"Det var ingen större tvekan om att de moderata stämmoombuden inte vill att kvinnor ska kunna kvoteras in i bolagsstyrelser. Kvinnorna dominerade i debatten och en av talarna var Jessica Rosencrantz:
– Kvotering är principiellt fel och är en björntjänst mot kvinnor genom att dela in människor i grupper istället för att se individer, genom att förringa kvinnor till ett b-lag som inte kan ta sig in i styrelser på egen hand, sade hon."

Det har alltid varit och är ett mycket märkligt resonemang för att få en ökad förståelse och lösningar på problem i samhället gällande jämställdhet. Att kvotera är inte rätt väg att gå. Problematiken gällande jämställdhet är många gånger mer komplext än att det bara handlar om en grupp.Tillämpar man kvotering tar man till en enkel och kortsiktig lösning på problemet - det handlar då mer om att man vill snygga till statistiken.

Orsaken till att jämställdhet måste eftersträvas överallt i vårt samhälle är för att diskriminering i olika former fått fotfäste...

Det känns extra bra att denna partistämma också är historisk i sitt slag. Vi har aldrig haft så stort stöd som nu! I Aftonbladet  och Expressen kan man läsa om den nya sifo-mätningen där socialdemokraterna tappar hela 10 procentenheter och har därmed det lägsta stödet sedan mätningarna började genomföras 1967.
Ett särskilt stort gratttis till Kent Persson, opositionsråd i Örebro kommun samt förbundsordförande i Örebro län som valdes in i Moderaternas högsta beslutande organ, partistyrelsen.  
Jag är helt övertygad om att han tillsammans med Jessica Polfjärd och alla de andra i partistyrelsen kommer att göra ett klockrent jobb med förnyelsen i fokus!

Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...