MASKROSBARN AV MIN TID

torsdag 20 oktober 2011

Pågående partistämma för oss moderater!

 
Förnyelse...
Nytt Kommunprogram. Nytt idéprogram. Ökat förtroende i välfärden. Kvotering + mycket mycket mer...

I dag hälsade Kent Persson som är oppositionsrådet i Örebro kommun, vår statsminister Fredrik Reinfeldt och nya moderaternas partistämma 2011 välkomna till Örebro! Jag önskade att jag hade kunnat vara där i dag men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. 
Partistämma är det högsta beslutande organet inom ett parti och det är här som alla viktiga frågor tas upp och politikens inriktning inför framtiden tar form. Jag har fått möjligheten och hunnit med att vara med på 2 stycken och min erfarenhet är att det är oerhört häftigt och lärorikt!

I Örebro samlas nu moderaternas partistyrelse och 200 av förbunden valda ombud från hela landet tillsammans med observatörer och media från hela landet. Förutom val av partistyrelse kommer stämman att behandla förslag från partistyrelsen och motioner från enskilda medlemmar, föreningar och förbund.

En av de viktigaste frågorna som kommer tas upp på stämman är ett nytt kommunprogram samt det nya idéprogrammet. Genom dessa ska vi tydligt visa att att vårt parti kommer fortsätta förnyelsen inom centrala politikområden.

Vårt parti har de senaste åren nått stora framgångar nationellt (på två val har vi vunnit nära en miljon väljare) genom att vi lyckats förnya oss som parti och för att vi också visat att vi är i ständig förnyelse.

Man måste också vara självkritisk och se utvecklingsområden/utmaningar...

Även om man glädjs åt de nationella framgångarna  måste man ändå vara kritisk och se att framgångarna inte är lika stora på kommun- och landstingsnivå (stödet för moderaterna minskade i ett femtiotal kommuner).

Ett annat viktigt område är välfärden - inom det har vi inte högt förtroende....

Vi har kommit en bra bit på väg med hjälp av vår satsning "Välkommen till verkligheten" men den resan var långt från tillräcklig. Det stora arbetet med att bygga upp ett förtroende inom välfärdssektorn ligger framför oss.

Läs gärna mer om partistämman på Kent Perssons blogg . Han skriver även en riktigt bra debattartikel tillsammans med vår partisekreterare Sofia Arkelsten i dagens NA.

Här kommer ALLA kommuner och landsting att ha en oerhört viktig uppgift och en central roll om vi ska nå lika stora valframgångar även här. Dels med det ständiga förnyelsearbetet och dels att vi ökar förtroendet i välfärdsfrågorna. 

Det nya kommunprogrammet kommer att spela en stor roll nu framåt... 
 
En annan viktig fråga som kommer tas upp är kvotering. I denna fråga vet de flesta vart jag står. Jag hoppas innerligt att vi moderaterna nu tydligt visar att vi inte ställer oss bakom kvotering. Läs Jessica Rosencrantz (M) artikel om detta i Aftonbladet!

För oss som inte kan vara närvarande så kan man följa stämman över nätet. Följ oss i stämmobloggen, eller ta del av vår webbsändning i länkarna nedan.

I stämmobloggen uppdateras kontinuerligt allt som händer under partistämman. Här hittar du alltifrån beslut, mingelbilder och videoklipp. Länk till stämmobloggen >>

Partistämman kommer även att livesändas på webben. Titta på sändningen här >>

Artiklar:

Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...