MASKROSBARN AV MIN TID

onsdag 5 oktober 2011

Vet du vad det blåsvarta bandet står för? För mig är det en självklarhet att bära det...

Självklart bär jag bär det blåsvarta bandet som EuroCOP driver för att stoppa våldet mot poliser.

http://www.eurocop.org/fileadmin/user_upload/meeting/eurocop/Eurocom_Autumn_2010_Brussels/10-11-03Flyer_violence__KIDS_final_LOWresolution_E.pdf


Skydda dem som skyddar dig...


Det är ett otroligt tungt arbete som våra poliser har och jag undrar om alla verkligen tänker på det?

I synnerhet alla de som har en åsikt om hur polisen sköter sitt arbete...

I sitt arbete har polisen kontakt med många människor där det är otroligt viktigt att kunna utveckla relationer och ha en vilja att stötta och hjälpa. Det man INTE får glömma bort är att det finns de som INTE vill ha stöd och hjälp av polisen. Tvärtom läggs tid och kraft ned på att försvåra deras arbete på olika sätt. Trakasserier (mer eller mindre subtila), hot och våld är ett problem och tyvärr är det vardag i polisens arbete.

Visst ska Polisen räkna med att detta förekommer inom ramarna för deras jobb, men det finns gränser. Jag är helt övertygad om att Poliser som arbetar ute på fältet har en långt högre toleransnivå när det gäller att anmäla brott mot tjänsteman än vad vi andra skulle ha.Jag är som medborgare stolt över den Poliskår som vi har i Sverige. Jag tycker att alla poliser ska känna sig stolta över det goda arbete de utför dagligen. Man får inte glömma bort vilket tålamod och engagemang polisen har. Ta exempelvis en fredagskväll, när det kommer fram åtskilliga alkoholpåverkade människor som ska argumentera om allt och inget. Kräver skjuts hem med motiveringen: "Jag betalar din lön".

När de går in i hotfulla situationer och riskerar sina liv för att göra andras trygga. När de tidiga, kyliga morgnar står ute vid vägarna och utför alkoholutandningsprov för att öka säkerheten i trafiken. När de kör hem tonåringar som druckit till sina föräldrar. När de tar sig tid med att bara finnas till. När de är ett stöd i svåra situationer. Listan kan göras lång. Jag tycker alla borde ställa sig frågan vad det första de tänker på är när de ser en polis. Min bild är att de hjälper, ställer tillrätta och skyddar oss medborgare. De arbetar för att vårt samhälle ska bli tryggare.

Det är en självklarhet för mig att stå upp för att skydda de som skyddar oss-bär det blåsvarta bandet du också!

1 kommentar:

Anonym sa...

Som polis ute på det så kallade fältet blir jag oerhört glad över det du skriver. Nu blir det inga problem att somna och ladda om för ännu ett nattpass!

Vivian...

Vivian...