MASKROSBARN AV MIN TID

onsdag 13 april 2011

Dra nytta av kompetens, kunskap och framgång - samarbeta för att nå större framgång!

Jag läste för ett par år sedan en intressant sak på en blogg där skribenten hävdade att hon hellre står naken inför tusen militärer än inför tio andra kvinnor i ett offentligt omklädningsrum:)Detta för att kvinnors kritiska blickar och jämförande är så mycket värre än männens som de facto är mer benägna att acceptera och gilla vad de ser. Hur man än ser ut.
 

Nu är detta exempel att dra det till sin spets men budskapet i resonemanget köper jag till stor del-tråkigt nog. Det tål att funderas på och det väcker en tankeställare när man som kvinna tänker på det. Jag kan också dra en annan parallell (som jag också i ett tidigare inlägg tagit upp). Detta är ett exempel som min käre make gärna brukar dra när ämnet kommit upp till diskussion några gånger i olika sammanhang.

Det är exemplet när en snygg tjej respektive snygg kille kommer in på en fest - hur då kvinnor respektive män reagerar och agerar i grupp...

Kvinnlig, snygg, sexig och singel kommer in på festen – vad händer? Tjejerna: Gaddar ihop sig och börjar analysera tjejen uppifrån och ned. Kommer med kritiska kommentarer om hur hon ser ut. Vad hon har på sig. Hur hon uppför sig… Det brukar synas tydligt vad de håller på med och är man själv föremål för denna behandling känner man det oftast på sig. Är det dessutom en kvinna som i det långa loppet har vettiga idéer. Vågar säga vad hon tycker och dessutom till råga på allt ser bra ut, ja, då kan det bli ännu värre.


Manlig, snygg, sexig och singel dyker upp på festen – vad händer? Killarna: De brukar allt som oftast hälsa honom välkommen. Ta i hand och börjar prata med honom som en i gänget. Har han en åsikt som inte stämmer överens med någon annans blir det oftast en öppen diskussion - istället för att den lagras i minnet och används som ammunition efter han gått därifrån.


Jag är helt övertygad om att män har en mycket bättre förmåga att hålla ihop. Samarbeta med varandra om de vill nå fram till ett mål. Kvinnor däremot kan det vara lite mer problematiskt med eftersom de lätt splittras upp av olika anledningar då de lägger energi på fel ställe. Exempelvis bevakar sin egna position, pratar ned  och konkurrerar internt med varandra i stället för att hjälpa varandra framåt. Detta beteende bidrar tyvärr till kontraproduktivitet.

Vi kvinnor borde lära oss lite mer av männen. Se till att utnyttja varandra på ett bra sätt för att nå dit vi vill, istället för att fokusera på att respektlöst slå ned på varandra. Därmed göra vägen längre och svårare för att nå fram till ett mål.


Detta innebär dock inte att vi ska göra det till någon slags könskamp där vi ser männen som ett hot. Det handlar mer om att vi ska se oss som individer. Se varandras värden och använda det på ett produktivt och respektfullt sätt.

Läs gärna mer:
http://marlenekopparklint.blogspot.com/2010/11/jantelagen-den-svenska-avundsjukan.html

2 kommentarer:

Sci-fi Kid sa...

Hej, mycket intressant blog, följer nu :)

Marléne L Kopparklint sa...

Tack-kul!

Vivian...

Vivian...