MASKROSBARN AV MIN TID

onsdag 13 april 2011

Idag fick Karlstads kommun en utmärkelse från SPF om att vara Värmlands seniorvänligaste kommun!

Svenska Pensionärsförbundet/Värmlandsdistriktet utser varje år den seniorvänligaste kommunen. År 2010 var alltså Karlstad bäst för seniorerna i Värmland och jag fick äran att ta emot denna otroligt smickrande utmärkelse för Karlstads kommuns räkning.

Enligt Svenska pensionärförbundet (SPF) är en bidragande orsak till utmärkelsen kommunens positiva attityd till samarbete med restaurangnäringen när det gäller rabatterade luncher för seniorer. En nyhet är måltidsvärdar som hjälper till under restaurangbesöket, till exempel med att bära brickan. (Föregångare är Nacka kommun med sitt måltidsprojekt).

God mat och social gemenskap för våra äldre är en fråga jag prioriterar högt av olika anledningar. Vi vet  idag, genom forskning, att mat och sociala kontakter har betydelse ur ett hälsoperspektiv. Det förhöjer livskvalitén för våra äldre.


En aspekt som också är viktig är att vi i så stor utsträckning som möjligt ska sträva efter att motverka ensamhet bland våra äldre.

Aktiviteter och en meningsfull vardag för våra äldre är en prioriterad fråga. Vi kommer nu framåt fortsätta utreda förutsättningarna med att erbjuda ytterligare möjligheter till social gemenskap för äldre i samband med måltider bl.a. i samarbete med det relativt nyöppnade Seniorernas hus i Karlstad. Detta är en viktig del precis som aktivitetstiden är, där målsättningen är att erbjuda aktiviteter enligt personliga önskemål.
Det är verkligen jättekul att få ta emot en sådan här utmärkelse från en så välorganiserad och idérik organisation som SPF! Jag hoppas innerligt att de tillsammans med andra organisationer fortsätter komma med goda tankar och ideér som kan bidra till den fortsatta utvecklingen inom äldreomsorgen i Karlstad!

Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...